image
image

Brudens far - Bryllupstale
Hjelp og inspirasjon til en viktig bryllupstale
brudens far
Brudens far er den bryllupstalen som gjerne har høyest forventning under bryllupsmiddagen. Denne pleier ofte å være følelsesladet, hvor oppvekst og forholdet til bruden blir presentert for gjestene.
Her vil du ha store muligheter som brudens far til å få med hendelser fra barndommen, ønske velkommen til brudgommen inn i familien m.m


Du vil få flere tips og råd til hva som skal være med i denne artikkelen.

Hovedinnhold i bryllupstale fra brudens far

Denne talen går til bruden, men skal også være til dem begge. Selv om de har vært sammen en stund passer det veldig godt å ønske den nye svigersønnen velkommen inn i familien.

Når man skal si gode ting om datteren sin er det fint å trekke frem hvordan barndomstiden har forløpt. Fortell gjerne om morsomme episoder som kan krydre bryllupstalen din. Et lite sitat eller ordtak kan også passe.
Du har fin anledning til å si noen ord om den nye svigerfamilien til datteren. For eksempel hvor godt hun ble mottatt, at dere setter pris på dette etc.

Hvis du er usikker på hvordan talen bygges opp vil du se flere eksempler nederst på siden her. Flere nettsteder tilbyr ferdige "Brudens far - Bryllupstale" på sine taler. Utover dette så kan det være noen gode tips og råd du trenger før du skal holde talen. Hvordan notere ned stikkord, hvor lange pauser mellom poengene, hvordan forberede seg.

Hold en kort bryllupstale

Selv om du er brudens far og forventningene til denne bryllupstalen er store så bør ikke talen være for lang. Den bør være på ca. 3-4 minutter. Om talen blir for lang, kan den fort bli kjedelig for tilhørere, om den da ikke har særdeles mange underholdende poenger og elementer.

Hva talen ikke bør inneholde

Ikke ta opp pinlige historier som kan sette bruden, brudgommen eller andre i forsamlingen i forlegenhet. Du bør heller ikke ta opp tema som at dere håper de får barn eller noe i den retningen.

Hvis brudens far ikke kan holde tale

Det kan være flere grunner til at far ikke kan holde tale. Da er det fullt mulig at brudens mor eller andre nære slektninger holder denne.
Dette er må tas opp med toastmaster i forkant. Rekkefølger kan endres og det er fullt mulig å la brudgommens foreldre holde talen.

Ferdige taler

Du kan se forslag til ferdige gratis bryllupstaler på denne siden. Du vil også finne mange ferdige taler du kan laste ned hos våre sponsorer.


 

image