image
image

Eksempler
Inspirasjon ved hjelp av kjente taler skrevet i andre anledninger

Bryllupstaler - Eksempler på taler

Her finner du kjente taler som er laget i forskjellige anledninger.
Det kan være kongelige, kjente personer eller rett og slett taler som er blitt kjent av forskjellige grunner.

En tale bør ikke være mer enn 3-4 minutter. De fleste setter mest pris på denne lengden.
Å holde en for lang tale vil fort kjede gjestene og du kan også ødelegge tidsskjemaet for bryllupet. Husk at din tale må meldes til toastmaster i forkant.HKH Kronprins Haakons bryllupstale

Dato: 25. august 2001
Sted: Domkirken i Oslo.


Deres Majesteter,
Hvordan søke etter et sitat eller ordtak Deres Kongelige Høyheter,
Stortingspresident,
Kjære Mette-Marit,
Nå er vi her. Nå er vi sammen.

Jeg vil gjerne takke deg far, Marit og Stortingspresidenten for de fine ordene dere delte med oss for litt siden.

Kjære Marit, Sven, Espen, Per og Kristin. Det har vært spennende å bli kjent med dere og familiene deres. Fra første stund følte jeg meg velkommen blant dere. Og selv om det ikke bare er enkelt å være familien til den som skal gifte seg med Kronprinsen, har dere aldri latt det komme i veien for vårt vennskap. Det er alltid hyggelig å besøke dere i Kristiansand med familiefest på Høyvoll, eller hos tante Sidsel og onkel Ivar, som et av de naturlige høydepunktene. Jeg føler at jeg har blitt godt kjent med dere på den relativt korte tiden vi har vært sammen, og jeg er glad for at jeg nå kan kalle dere familie.

Kjære mor og far, kjære Märtha. Dere har alltid vært en fantastisk støtte for meg og nå også for Mette-Marit. Vi har hatt mange, lange kvelder med samtaler og diskusjoner det siste året. Det har vært lærerikt og godt. Selv om det til tider har vært tøft, tror jeg at vi har vokst på det. Dere er sterke, tolerante mennesker med stor kjærlighet. Den måten dere har tatt imot Mette-Marit og Marius på, har vært helt enestående. Takk for all støtte og omsorg.

Jeg må også få lov til å takke alle medarbeiderne på Slottet med hoffsjef Lars Petter Forberg, kabinettssekretær Berit Tversland, og informasjonssjef Wenche Rasch i spissen. Takk for deres iherdige innsats og pågangsmot. Dere har vært til ubetalelig hjelp for oss.

En hjertelig takk også til alle dere rundt om i landet som har støttet oss gjennom tanker, bønn, håndtrykk, brev og lykkønskninger. Det varmer og gjør dagene våre lyse.

Kjære Mette-Marit,
Det gnistrer i sjelen din.

Å leva, det er å elska
det beste di sjel fekk nå;
å leva, det er i arbeid
mot rikare mål å trå.

Dette er det essensielle. Alt vi gjør med ekte kjærlighet blir til liv. Og dersom kjærligheten kombineres med innsats, kan hvert enkelt menneske nå «et rikere mål».
Mette-Marit, du er følsom, lett å begeistre, detaljorientert, litt tiltaksløs, brennende engasjert, temperamentsfull, modig, uutgrunnelig, kan være defensiv – eller rakrygget, du har god humor og et varmt, stort hjerte. Med andre ord er du et helt fantastisk komplekst menneske.

Jeg tror ikke jeg har vært så adrenalin-sint på noen som på deg.
Jeg tror ikke jeg har vært så svak og aldri så sterk som når jeg har vært sammen med deg.
Jeg tror ikke jeg har vært så fylt av kjærlighet som sammen med deg.

Du får fram hele spekteret. Når vi kommuniserer føler jeg meg som et helt menneske. Takk for at du gir meg den følelsen.

I dag er du ikke lenger bare vennen min, kjæresten min og forloveden min. I dag er vi blitt gift og du er blitt Norges Kronprinsesse. Jeg gleder meg til å ta fatt side om side med deg, og sammen med Marius. Jeg kan ikke love at det blir problemfritt og lett, men det vil bli innholdsrikt og sterkt.

Takk for at du ga meg muligheten til å leve sammen med Marius. Det er en gave i seg selv.

Takk for kjærligheten og innsatsen Mette-Marit. Jeg er stolt av å kunne kalle meg livsledsageren din.

For nå er vi her. Nå er vi sammen.

Mette-Marit jeg elsker deg!

Jeg vil gjerne utbringe brudens skål,
Marit Tjessems kronprinsessens mors tale for brudeparet.

Dato: 25. august 2001
Sted: Domkirken i Oslo.Deres Majesteter
Deres Kongelige Høyheter
Kjære brudepar

Gratulerer hjerteligst med dagen, kjære Haakon og Mette-Marit! Dette er virkelig en stor, stor dag for oss alle, og vi gleder oss over å se den lykke og kjærlighet dere utstråler.

Som de fleste menneskene i dette landet, hadde jeg aldri trodd at jeg skulle komme på Slottet. Kongens Slott var liksom noe som hørte eventyrene og fantasien til. Jeg må innrømme det er litt uvirkelig.

Jeg har alltid vært sikker på at du kom til å bli en vakker brud, Mette-Marit. Når jeg ser deg i dag, er du likevel enda vakrere og flottere enn jeg noen gang kunne tenke meg.

Gjennom hele livet har du vært noe helt spesielt for dine foreldre og søsken. Du har vært en solstråle som har vært til stor velsignelse for oss alle. Nå er det mitt håp at du får være like mye til glede og berikelse for Haakon og alle andre du møter på din vei. Vi er utrolig stolte av deg !

Det er en stor og viktig oppgave dere går til. Det er mitt ønske at dere får være til støtte og oppmuntring for hverandre. Øv dere i å ta dere av hverandre. Lykke til med både samlivet og samarbeidet!

Jeg vet at noe av det viktigste i deres liv er den gode samtalen, enten bare dere to, eller med flere. Jeg håper at dere også i fremtiden kan bruke tid og krefter på å bevare slike gyldne øyeblikk.

Du har fått en utrolig fin mann, Mette-Marit. Haakon har sjarmert oss alle fra første stund, og vi har blitt ordenlig glad i han. Takk, Haakon, for den måten du har tatt imot Mette-Marit på, - og hele vår familie.

Jeg vil også takke Kongeparet og Prinsesse Märtha Louise for den varmen dere har møtt oss med. Hele tiden har vi følt oss velkomne og omsluttet med kjærlighet og omsorg. Dere har inkludert oss og tatt vare på oss på en måte som er helt rørende.

På vegne av vår familie vil jeg takke dere, Kong Harald, Dronning Sonja og Prinsesse Märtha Louise, for den støtte dere har vært for oss, - og aller mest for den måten dere har tatt imot Mette-Marit på.

Til lykke, kjære Haakon og Mette-Marit! Jeg ønsker dere alt godt i livet med diktet "Å være stor" av Tove Houck.

"Det er ikke beundringsverdige gjerninger som gjør deg til et stort menneske.
Gjerningene er som oftest bare et uttrykk for evnene livet har gitt deg.
Men kjærligheten som varmer gjerningene dine,
godheten som smiler i hendene dine ,
viser hvor stor du virkelig er".


Tilbake til bryllupstaler kategori


 

image